Zde může být vaše reklama.

Kde bude letos investovat krajské Ředitelství silnic a dálnic?

Kde bude letos investovat krajské Ředitelství silnic a dálnic?

foto: ŘSD - Olomoucký kraj

21. 02. 2022 - 06:00

Ředitelství silnic a dálnic v Olomouckém kraji už během konce loňské stavební sezóny připravovalo postupně projekty, kterým se chtějí silničáři v regionu věnovat v letošním roce. Vzhledem na diagnostiku a potřeby dálniční a silniční sítě vybralo ŘSD několik projektů, které by se měly letos realizovat.

„Aktuálně plánujeme nejméně šest významných akcí na severu Olomouckého kraje, další čtyři projekty se rýsují ve středu regionu a dvě chystané opravy doplní dříve zahájené práce na jihu krajského území,“ prozradil mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

Právě Prostějovsko příští rok čeká největší oprava Správy Olomouc, kompletní rekonstrukce hanácké dálniční estakády vyjde zhruba na 350 milionů Kč bez DPH, další větší investiční akce provozního úseku nastane na dálnici D35 u Loštic prostřednictvím opravy mostů přes Třebůvku za předpokládaných 58,3 milionu Kč bez DPH. Mezi rozsáhlejší plánované záměry letošní sezóny patří i loni odložená oprava mostu silnice I/46 ve Šternberku (odhad 46,7 mil. Kč bez DPH).

„Konkrétní místa oprav jsou znázorněna v mapě, kde jsou k vidění probíhající akce zeleně a připravované projekty oranžově – u řady z nich jsme pokročili do předrealizační fáze schvalování, respektive veřejné soutěže. Podrobnosti k opravám nabízí Mapová aplikace na oficiálním webu www.rsd.cz/wps/portal/, novinky či upřesnění budou zveřejněny včas také na twitterovém účtu ŘSD ČR www.twitter.com/RSD_Olomoucky,“ dodal Mazal.

Další články