Zde může být vaše reklama.

Končící Vánoční trhy pocukroval sníh. Jaké počasí bude o víkendu?

Končící Vánoční trhy pocukroval sníh. Jaké počasí bude o víkendu?

foto: Lukáš Blokša

26. 11. 2021 - 16:03

Na Olomouc se od pátečního rána začaly snášet smíšené přeháňky, které se postupně během dne proměnily v regulérní sněžení. Návštěvníci končících Vánočních trhů si tak mohou užít alespoň lehce zimní atmosféru a sněhové vločky.

Jaké počasí bude o víkendu?

Během soboty meteorologové předpovídají oblačno, postupně se během dne může dostavit až zataženo, odpoledne a večer na většině území přijde občasné slabé sněžení, v polohách pod 400 metrů nad mořem postupně i déšť se sněhem nebo déšť. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 0 až +3 °C, na horách bude -3 až 0 °C. Slabý jižní vítr bude foukat v rychlosti 1 až 4 m/s.

Na neděli se zatím předpovědi shodují na tom, že bude zataženo až oblačno, postupně se může objevit občasný déšť nebo déšť se sněhem. Nad 300 metrů nad mořem, zpočátku v jižní polovině kraje nad 600 metrů nad mořem se objeví sněžení. Místy budou srážky i trvalejší, večer od jihozápadu ale budou ustávat. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi +1 až -3 °C, lokálně hrozí tvorba náledí nebo zmrazků. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 0 až +4 °C. Slabý proměnlivý, během dne mírný jihozápadní až západní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 m/s.

Další články