Zde může být vaše reklama.

Konec nechtěné jízdy v protisměru? ŘSD instalovalo opatření

Konec nechtěné jízdy v protisměru? ŘSD instalovalo opatření

foto: ŘSD - Olomoucký kraj

30. 04. 2021 - 12:00

Případů jízdy v protisměru bychom v Olomouckém kraji našli více než dost, zároveň se jedná o dramatické situace. S počtem případů, kdy někdo nechtěně vjede do protisměru, se rozhodlo bojovat Ředitelství silnic a dálnic, pobočka v Olomouckém kraji, které nainstalovalo reflexní značky a plastové sloupky, takzvané balisety.

"V rámci snahy ŘSD ČR zamezit vjezd aut do protisměru bylo v Olomouckém kraji vybráno 16 lokalit, které po dokončené modernizaci snižují šance najetí do protisměru v místech mimoúrovňových i úrovňových křižovatek a na přechodech z čtyřpruhových do dvoupruhových komunikací," prozradil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Olomouckého kraje Miroslav Mazal.

U preventivního opatření jde o instalaci nového a výměnu stávajícího dopravního značení, konkrétně došlo k aplikaci vodorovného dopravního značení, zároveň dělníci nainstalovali reflexní balisety podle výkresů schválené projektové dokumentace. 

"Celkem bylo vyměněno či nainstalováno 107 kusů dopravních značek, 138 kusů baliset a na silnicích nově září 185 metrů čtverečných vodorovného dopravního značení. Výdaje celé akce dosáhly hodnoty 1,1 milionu korun bez DPH," doplnil Mazal.

Další články