Zde může být vaše reklama.

Konec spekulacím? Faltýnek by měl za ANO kandidovat na Hané

Konec spekulacím? Faltýnek by měl za ANO kandidovat na Hané

foto: Archiv ANO 2011

21. 07. 2021 - 13:49

Jaroslav Faltýnek, v současné době předseda poslaneckého klubu hnutí ANO, by měl v podzim volbách do sněmovny kandidovat v Olomouckém kraji. Původně měl, stejně jako před čtyřmi lety, být já kandidátce Vysočiny, tam se ale vedení rozhodlo jinak. S informací, že by se měl Faltýnek vrátit na kandidátku hnutí ANO v Olomouckém kraji, kde ji před osmi lety vedl, přišel Ladislav Okleštěk, současná jednička a exhejtman.

„Na jednání celostátního výboru hnutí ANO jdu s pověřením od krajského předsednictva navrhnout zařazení pana Jaroslava Faltýnka na 2. místo kandidátky hnutí ANO v Olomouckém kraji," napsal ve středu 21. července ráno Okleštěk na svých sítích.

Práva ruka Andreje Babiše

O tom, že by se Faltýnek po neúspěšném pokusu o další kandidaturu na Vysočině vrátí do Olomouckého kraje, se spekulovalo už delší dobu. Navíc Faltýnek, který platí za veřejného může předsedy Andreje Babiše, pochází z Prostějova, kde stále i žije.

Z druhého místa kandidátky v Olomouckém kraji měl jít do letošních voleb původně poslanec Milan Feranec, který by tak spadl za Faltýnka na třetí místo. O tom, zda bude Faltýnek opravdu kandidovat jako dvojka na Hané, se rozhodne na celostátním výboru hnutí.

Další články