Zde může být vaše reklama.

Podepsal hejtman Kraj bude spolupracovat s Agenturou pro sociální začleňování

Kraj bude spolupracovat s Agenturou pro sociální začleňování

foto: Olomoucký kraj

17. 09. 2019 - 06:00

Krajský úřad se rozhodl rozšířit spolupráci s vládní Agenturou pro sociální začleňování. Vzájemné partenství stvrdil svým podpisem krajský hejtman Ladislav Okleštěk, který podepsal během včerejšího dne písemné memorandum.

„Spolupráce s vládní agenturou nám například ulehčí přípravu některých projektových žádostí, které se týkají sociálního začleňování. Kraj může na oplátku poskytnout data a postřehy přímo z terénu, protože už teď se věnujeme třeba sociálně vyloučeným lokalitám. Memorandum se nezabývá jen řešením problémů, které s vyloučenými lokalitami souvisí, ale zaměřuje se také na prevenci jejich vzniku,“ uvedl hejtman Okleštěk. 

Olomoucký kraj se na oblast sociálního začleňování zaměřuje dlouhodobě. V regionu je několik takzvaných vyloučených lokalit, jejichž obyvatelé pomoc potřebují.

„Jsem rád, že hejtmanství chce řešit problematiku sociálního vyloučení komplexně.  V Olomouckém kraji působíme v několika obcích a spolupráce s krajem nám poskytne další podporu pro řešení situace na místní úrovni a zároveň umožní navrhovat systémová opatření. Chceme se zaměřit na prevenci sociálního vyloučení v oblastech, jako je bydlení, zaměstnanost nebo vzdělávání, ale také například na podporu subjektů poskytujících služby v oblasti sociálního začleňování, “ sdělil David Beňák, ředitel Agentury pro sociální začleňování.

Zástupci kraje a agentury se budou minimálně dvakrát ročně setkávat na pravidelných jednáních, aby si mohli vyměňovat informace a diskutovat řešení. Společně také delegují zástupce do pracovních skupin nebo do projektů, které se sociálním začleňováním zabývají.

Další články