Zde může být vaše reklama.

Další finanční injekce Kraj nalije miliony do infrastruktury cestovního ruchu

Kraj nalije miliony do infrastruktury cestovního ruchu

29. 05. 2019 - 09:00

Díky šestimilionové finanční injekci se letos dočkají některá turistická místa Olomouckého kraje lepších podmínek pro cykloturistiku, kvalitnějšího zázemí v kempech nebo nových parkovišť a přístupových cest k turistickým cílům. Dotační peníze převzali žadatelé o ně v úterý 28. května od krajského zastupitele pro oblast cestovního ruchu Vladimíra Lichnovského.

Je skvělé, že počet návštěvníků, kteří do našeho kraje zamíří, každoročně stoupá. Abychom mohli tento pozitivní trend udržet, musíme investovat do turistického zázemí. A právě to je smyslem nově rozdělených dotací,“ řekl krajský zastupitel Vladimír Lichnovský.

Šest milionů, které byly v rámci dotace k dispozici, si mezi sebe rozdělí celkem třináct úspěšných projektů. Jedním z nich je také projekt Mikroregionu Konicko.

V rámci projektu vznikne osm zastřešených odpočívadel kolem cyklotras, které byly s podporou Olomouckého kraje vyznačeny v roce 2018, a také kolem tras pro pěší turisty. Dále vzniknou dvě nabíjecí stanice pro elektrokola,“ uvedl předseda Mikroregionu Konicko a zároveň místostarosta Konice Jaroslav Procházka.

Z peněz ale vznikne také parkoviště pro 140 aut v Dolní Lipové, Rychlebské stezky se rozrostou o zbrusu novou trasu v kanadském stylu a v plumlovském autokempu Žralok začne stavba vodovodu a kanalizace.

Další články