Zde může být vaše reklama.

Kraj ocenil mistra republiky ve Fischerových šachách

Kraj ocenil mistra republiky ve Fischerových šachách

foto: Olkraj.cz

25. 08. 2021 - 08:16

Desítky úspěchů má za sebou Vít Václav Valenta, handicapovaný sportovec, který žije v Šumperku. Do seznamu svých sportovních výsledků přidal vítězství ve Fischerových šachách pro rok 2021. Jeho úspěch ocenili i představitelé Olomouckého kraje.

„Vít patří k přeborníkům, kterým ani handicap nezabránil v tom, aby ze sebe dostali to nejlepší. Soupis jeho dosavadních úspěchů je neuvěřitelný a já jsem velmi rád, že reprezentuje právě Olomoucký kraj,“ uvedl pro krajský web náměstek Michal Zácha.

Mezi výčet Valentových úspěchů se dá počítat patnáct titulů mistra České republiky, opakovaná umístění v první trojici na Mistrovství světa IPCA v šachu, k tomu ale třeba i účast na šachových olympiádách v Turecku a Norsku i nominace na šachovou olympiádu v ruském Chanty-Mansijsku.

Vít Václav Valenta se ale účastní také regionálních soutěží mezi zdravými šachisty.

Olomoucký kraj přispívá Valentovi na všechny možné výdaje, které souvisí s kariérou šachisty. To vše v rámci dotačního programu určeného k podpoře handicapovaných sportovců. Se svou žádostí uspěl také loni a letos.

„Za krajskou podporu jsem opravdu velmi vděčný, bez ní by to nešlo. V této chvíli mi pokryje tři turnaje - ubytování, startovné, částečně stravu, i nákup drahé šachové literatury v anglickém a ruském jazyce,“ řekl po setkání s náměstkem hejtmana Vít Václav Valenta.

Další články