Zde může být vaše reklama.

Kraj připravil manuál o očkování pro zájemce nad 80 let

Kraj připravil manuál o očkování pro zájemce nad 80 let

foto: Olkraj.cz

15. 01. 2021 - 06:27

Olomoucký kraj připravil pro seniory nad osmdesát let, kteří mají zájem o očkování proti koronaviru jednoduchý, přehledný manuál, který poskytuje jasné instrukce, jak se k očkování zaregistrovat. Hejtmanství jej zároveň rozdistribuovalo do všech obcí na území Olomouckého kraje, obyvatelé jednotlivých obcí se tak k němu mohou dostat už na svém úřadě.

 

„Námi vytvořený návod by měl usnadnit komunikaci obcím, na které se jejich obyvatelé obrací v první řadě. Jde nám o to, aby senioři nebo lidé, kteří jim budou s registrací pomáhat, netápali,“ uvedl hejtman Josef Suchánek.

Jaké informace manuál pro očkování seniorů nad 80 let obsahuje?

Manuál obsahuje upozornění, že senioři k registraci potřebují své rodné číslo, je tedy dobré mít dopředu připravený občanský průkaz, případně jiný doklad, na kterém je rodné číslo uvedené. Zároveň je nutné u sebe mít mobilní telefon, kam dorazí PIN, který je podmínkou pro vstup do samotné registrace.

Podle Suchánka se kraj snažil udělat manuál natolik jednoduchý, aby byl nápomocný opravdu každému, kdo o očkování projeví zájem.

„Neznáme úroveň připravenosti jednotlivých zájemců o očkování, kteří budou do centrálního registračního systému vstupovat. Proto jim chceme celý proces co nejvíce usnadnit,“ dodal hejtman.

Senioři nad osmdesát let se do systému mohou začít registrovat v pátek 15. ledna.

Další články