Zde může být vaše reklama.

Kraj vyhlásil výsledky soutěže o keramickou popelnici

Kraj vyhlásil výsledky soutěže o keramickou popelnici

16. 05. 2019 - 18:00

Jedinou popelnici, kterou svozová auta v Ostružné, Majetíně, Litovli a Olomouci nevyvezou, je ta keramická. Neslouží totiž k ukládání odpadu, ale jako cena za vítězství v projektu, jehož posláním je odměnit obce, které nejlépe třídí.

Ve 14. ročníku soutěže O keramickou popelnici se udělovaly ceny v celkem čtyřech velikostních skupinách a jedné speciální kategorii. Ostružná a Majetín obhájily prvenství z minulého roku,“ uvedla mluvčí pořádající společnosti EKO-KOM Lucie Müllerová.

Litovel zvítězila mezi městy do 15 tisíc obyvatel, Olomouc předběhla druhý Přerov a třetí Prostějov. Speciální cenu za největší zlepšení v oblasti třídění odpadu obdržel například Plumlov, Lipník nad Bečvou, Bludov a Uničov.

Dobrou zprávou je, že celý Olomoucký kraj obsadil v třídění odpadu páté místo v celorepublikovém žebříčku. Chtěl bych za to všem obyvatelům regionu poděkovat,“ uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast životního prostředí Milan Klimeš.

Vítěze Keramické popelnice oznámili pořadatelé ve čtvrtek 16. května v Křelově – Břuchotíně. Letos se do soutěže zapojilo téměř čtyři sta obcí z celého kraje.

Další články