Zde může být vaše reklama.

Krajský fotbal daroval peníze hemato-onkologickému oddělení FNOL

Krajský fotbal daroval peníze hemato-onkologickému oddělení FNOL

foto: Archiv

23. 12. 2020 - 15:41

Olomoucký Krajský fotbalový svaz, jednou za dva roky pořádá Adventní večery, kde oceňuje dlouholeté funkcionáře, rozhodčí, trenéry a další osobnosti krajského fotbalu. V letošním roce musela být akce kvůli pandemii koronaviru zrušena.

Výkonný výbor se však rozhodl stejně jako každý rok při této příležitosti podpořit finančním příspěvkem ve výši 20 tisíc korun Nadační fond Haimaom, působící na Hemato-onkologické klinice Fakultní nemocnice v Olomouci.

Tato Nadace podporuje transplantace kostní dřeně a pomáhá lidem s krevními nádory a vrozenými poruchami krevního srážení. Získané finanční prostředky od různých dárců, využívá Nadace také ke zlepšení prostředí pro léčbu nemocných s chorobami krvetvorných buněk. Jde o vylepšení vybavenosti pracovišť o nové moderní přístroje, zajištění a podporu edukačních aktivit. 

Přednosta Hemato-onkologické kliniky, profesor Tomáš Papajík, převzal šek od zástupců Olomouckého krajského fotbalového svazu - předsedy Stanislava Kalába a místopředsedy Josefa Ondrouška.

Oba zástupci pak přijali pozvání na krátkou prohlídku nově otevřeného ambulantního pavilonu Hemato-onkologické kliniky, která je svými parametry jedna z nejmodernějších v České republice. Při prohlídce nového pavilonu bylo patrné, jak je pan profesor Papajík hrdý na "své" pracoviště a zaměstnance.

V případě této kliniky se splnil sen mnoha špičkových odborníků a zdravotníků vybudovat v Olomouci špičkové pracoviště a kvalitativně posunout komplexní péči o pacienty. Olomoucký Krajský fotbalový svaz přeje kolektivu pracovníků Hemato-onkologické kliniky hezké Vánoce a do roku 2021 jen samé úspěchy v léčbě.

Další články