Zde může být vaše reklama.

Propouštění Krize dopadá na zaměstnanost. Honeywell propustí 200 lidí

Krize dopadá na zaměstnanost. Honeywell propustí 200 lidí
Odborům se pro propuštěné zaměstnance podařilo vyjednat dobré podmínky.

foto: ÚP

29. 05. 2020 - 12:01

Aktuální krize už dopadá i na velké firmy a ty začínají propouštět. Kromě Meopty propouštění ohlásil už i Honeywell. V červenci by měl propustit dvě stovky zaměstnanců. Odbory pro ně vyjednaly alespoň dobré podmínky.

Záměr propouštět větší množství zaměstnanců Honeywell nahlásil Úřadu práce. „Máme nahlášen záměr hromadného propouštění zaměstnavatele z oblasti strojírenství se sídlem v okrese Olomouc. Jako důvod uvádí pokles poptávky v klíčových segmentech, překážky v dodavatelském řetězci a potíže se zákazníky. Počet propouštěných přibližně odpovídá vašim informacím,“ řekl MF DNES ředitel odboru zaměstnanosti olomoucké pobočky ÚP Bořivoj Novotný.

Úřad práce nesmí prozradit, o jakou firmu se jedná, ale Honeywell se k tomuto záměru nakonec sám přihlásil.

„Procházíme obtížným ekonomickým obdobím, které přináší bezprecedentní a pokračující globální zdravotní krize. Stejně jako naši zákazníci, i my musíme reagovat na oslabení průmyslu, včetně snížené poptávky po našich produktech a službách,“ řekl mluvčí firmy Graham Campbell pro iDnes.

Odbory se snažily propouštění předejít. Zaměstnanci byli doma na šedesáti procentech platu, měnily se směnnosti, nařizovala se dovolená, ale nakonec k propouštění došlo. „Propouštěni jsou lidé napříč všemi profesemi, nedotklo se to snad jen nástrojařů,“ řekla pro iDnes předsedkyně odborového svazu Dana Stiborová.

Další články