Zde může být vaše reklama.

Léto je opět ve znamení dopravních omezení

Léto je opět ve znamení dopravních omezení

foto: Olkraj

12. 07. 2020 - 15:00

Letní prázdniny jsou tradičně ve znamení silničních oprav. I letos se využije menší vytíženost silnic během letních měsíců a dojde k několika rekonstrukcím.

Od úterý 7. července do 11. srpna je z důvodu výstavby elektrifikace trati ČD Olomouc - Uničov uzavřena silnice II/448 ulice U Podjezdu. Průjezdná zůstane pouze pro autobusy IDSOK a DPMO. Ostatní provoz bude veden objízdnou trasou po ul. Pavlovická, Divišova, Hodolanská, Velkomoravská, Holická a Wittgensteinova v obou směrech. Investici realizuje SŽDC.

Od soboty 11. července je na šest dní k zúžení vozovky na ulici Šternberská v Týnečku na dva jízdní pruhy kvůli budování přechodu pro chodce se středovým ostrůvkem.

Mezi 13. červencem a 21. srpnem bude uzavřena ulice Tř. Svobody ve směru od Tržnice v místě tramvajové zastávky na Náměstí Národních Hrdinů. Výjimku v průjezdu budou mít autobusy MHD. Důvodem je oprava tramvajového nástupního ostrůvku a dlažby přilehlé části komunikace.

Objízdná trasa bude vedena ulicemi Havlíčkova, Krapkova, Palackého pro směr do centra, pro směr Mohelnice Konice bude objízdná trasa vedena ul. Havlíčkovou, Wolkerovou, Štítného na ul. Foerstrovu. Ve směru k Tržnici bude provoz veden bez omezení. Opravu realizuje město Olomouc a je plánována tak, aby proběhla v době výluky tramvajového provozu na ul. 8. května.


Od pondělí 13. července do 19. července bude úplně uzavřena ul. Schweitzerova v úseku Polská - Ibsenova mimo bus IDSOK a DPMO. Důvodem uzavírky jsou práce na autobusové zastávce ve směru Povel. Objízdná trasa pro ostatní dopravu bude vedena ulicí Polská, Rooseveltova, Velkomoravská a Schweitzerova v obou směrech. Opravuje uskutečňuje město Olomouc.

Stále pokračuje uzavírka mezi Těšeticemi a Ústínem, kterou je možno objet přes Vojnice. Trasa je přes uzavírku jen o dva kilometry delší a uzavírka by měla trvat do poloviny září.

Dokončené opravy
 
Řidiče nečekají pouze omezení. Naopak v Laškově došlo ke zprovoznění nově zrekonstruované silnice a ukončení čtyřměsíční uzavírky. Opravy se dotkly nejen jednoho z mostů za vesnicí, ale také úseku vozovky, který navazuje na už hotovou část u obce Ludéřov. 

 „Správa silnic Olomouckého kraje zahájila projekční přípravu stavby v roce 2016. S ohledem na skutečnost, že obec Laškov chystá vybudování kanalizace, jsme opravy rozdělili na několik částí,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jan Zahradníček. 

Během letošní druhé etapy oprav došlo k demolici původního starého mostu za obcí Laškov ve směru na Olomouc, vybudování nové konstrukce a úpravě komunikace nad přemostěním s plynulým napojením na silnici. Z vozovky zmizel starý povrch a byl nahrazen novým asfaltem. 

Obě etapy rekonstrukce zahrnovaly opravu dvou mostů a silnice o celkové délce skoro 1700 metrů. Náklady se vyšplhaly na 47 milionů korun.

Další články