Zde může být vaše reklama.

Materiální pomoc pro zasažené povodní se shromažďuje v Uničově

Materiální pomoc pro zasažené povodní se shromažďuje v Uničově

foto: HZS ČR - Olomoucký kraj

10. 06. 2020 - 09:00

Pokud lidé chtějí materiálně pomoct těm, které v regionu postihla blesková povodeň, mohou tak uničit na požární stanici v Uničově v ulici Jiřího z Poděbrad. Informovali o tom krajští hasiči na svém twitteru.

"Zde budeme věci shromažďovat a následně přerozdělovat lidem. Nejvíce jsou potřeba: balené vody a prostředky na úklid. Děkujeme," stojí ve zprávě.

Silné bouřky s přívalovými dešti zaměstnaly v noci z neděle na pondělí přes 60 jednotek hasičů z celého Olomouckého kraje. 

Hasiči ze zatopených oblastí zachránily desítky obyvatel

Hasiči mají s bleskovou povodní už od nedělního večera plné ruce práce. Zachraňovali a evakuovali obyvatele postižených obcí, řešili také další následky silných bouří. Nejzasaženější jsou oblasti Uničovska a Šumperska.

"Mezi nejvíce postižené obce patří Šumvald a jeho místní část Břevenec, Uničov a jeho místní část Dolní Sukolom, Oskava a Dlouhá Loučka, kde voda na mnohých místech dosahovala přes metr vysoko. V těchto obcích hasiči evakuovali asi 30 lidí a zachránili dalších 30 obyvatel. Některé z nich vyprostili ze zatopených automobilů, některé vytáhli z vody potom, co je strhnul proud, a nemohli se dostat z vody do bezpečí. Další pak vyvedli z ohrožených domů. V Uničově jednotky pomocí traktorbagru čistily jez zanesený naplaveninami," prozradila mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Další články