Zde může být vaše reklama.

Mezi melouny do Olomouckého kraje dorazili i dva Afgánci

Mezi melouny do Olomouckého kraje dorazili i dva Afgánci

foto: Pixabay

26. 07. 2021 - 11:59

Na dvě neznámé osoby pohybující se v areálu jedné z firem ve Velké Bystřici byli upozorněni policisté. Ti na místě zjistili, že jde o dva Afgánce, kteří se do republiky dostali nelegálně, mezi melouny.

"Policisté na místě zjistili dva cizince, kteří vystoupili z pod kamionu převážející melouny z Albánie. Řidič, také cizinec, uvedl, že s nákladem vyjel 17. července z Albánie a jel přes Severní Makedonii, Srbsko, Maďarsko, Slovensko až do České republiky," popsal cestu migrantů mezi melouny mluvčí policie Libor Hejtman.

Řidič uvedl, že o černých pasažérech nevěděl, na místo musela zamířit jednotka z cizinecké policie. Ti si oba muže převzali.

"Cizinci uvedli, že jsou migranti z Afganistánu směřující na západ a do kamionu vlezli zřejmě na území Srbska," doplnil Hejtman.

Cizinci jsou v současné době podezřelí z neoprávněného vstupu na území republiky, bez platného cestovního dokladu.

"Současně svým vstupem na území ČR porušili ochranné opatření Ministerstva zdravotnictví, byli zajištěni a eskortováni k provedení služebních úkonů. Policisté s cizinci zahájili správní řízení o správním vyhoštění," uzavřel Hejtman.

Cizinci jsou v současné době v Zařízení pro zajištění cizinců Vyšní Lhoty.

Další články