Zde může být vaše reklama.

Mezi Olomoucí a Přerovem včera došlo k dvěma dopravním nehodám

Mezi Olomoucí a Přerovem včera došlo k dvěma dopravním nehodám

foto: Policie ČR - Olomoucký kraj

12. 12. 2019 - 15:00

Během včerejšího dne došlo na silnici mezi Olomoucí a Přerovem krátce po sobě ke dvěma dopravním nehodám. V první z nich byla zapletená dvě nákladní auta. V druhé pak dodávka a dvě osobní auta.

Krátce před tři čtvrtě na devět ráno přijali policisté oznámení o dopravní nehodě v křižovatce silnice  I/55 s ulicí Grygovskou. Z prozatím přesně nezjištěných příčin se zde střetlo nákladní vozidlo Volvo s cisternou, které řídil osmačtyřicetiletý řidič, a měl jet ve směru od Grygova na Olomouc, kdy měl najíždět do čtyřramenné křižovatky a nákladní vozidlo Mercedes-Benz, které řídil čtyřiačtyřicetiletý řidič a jel po hlavní komunikaci ve směru od Přerova na Olomouc. Nákladní vozidlo Volvo mělo narazit do levé strany nákladního vozidla Mercedes-Benz.

"Po střetu bylo nákladní vozidlo Volvo odhozeno vlevo, na v tu dobu stojící dodávkové vozidlo Fiat, za jehož volantem seděl šestadvacetiletý řidič. Při nehodě došlo ke zranění řidiče vozidla Fiat, který skončil v péči zdravotnické záchranné služby. Alkohol byl u všech účastníků nehody vyloučen orientačními dechovými zkouškami. Celková hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 800 000 korun – na vozidle Volvo na předběžně 300 000 korun, na vozidle Mercedes-Benz na předběžně 400 000 korun a na vozidle Fiat na předběžně 100 000 korun. Přesné příčiny nehody a její okolnosti jsou nadále v šetření," řekla k prvnímu případu mluvčí policie Irena Urbánková.

Krátce po deváté hodině ráno pak policisté přijali oznámení o další dopravní nehodě, která se stala na komunikaci I/55, zhruba o kilometr dál od první dopravní nehody, mezi Krčmaní a Olomoucí. Jednalo se také o tři vozidla. Jak z prvotního šetření vyplývá, devětatřicetiletý řidič dodávkového vozidla Fiat Ducato, který jel ve směru od Krčmaně na Olomouc, měl z prozatím přesně nezjištěných příčin zezadu narazit do osobního vozidla Škoda Fabia (řízené třiačtyřicetiletým řidičem), které zastavovalo v tvořící se koloně.

"Po střetu bylo vozidlo Škoda Fabia odhozeno vpřed, kde narazilo do stojícího vozidla Opel Insignia, které řídil pětačtyřicetiletý řidič. Vozidlo Škoda Fabia poté skončilo mimo komunikaci, v levém příkopu. Při nehodě došlo ke zranění řidiče vozidla Škoda Fabia, který skončil v péči zdravotnické záchranné služby. Alkohol byl u všech účastníků nehody vyloučen orientačními dechovými zkouškami, hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 150 000 korun. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, stejně jako to, co nehodě předcházelo, jsou v šetření," doplnila ke druhé nehodě Urbánková.

Další články