Zde může být vaše reklama.

Za 4,5 milionu Mezi Skaličkou a Ústím na Přerovsku vyrostla nová cyklostezka

Mezi Skaličkou a Ústím na Přerovsku vyrostla nová cyklostezka

foto: Kraj

02. 10. 2019 - 06:02

Obce Skaličku a Ústí na Přerovsku propojila nová cyklostezka. Zhruba jeden a půl kilometru dlouhý úsek je další částí cyklostezky Bečva, která postupně spojí obce a města podél řeky. Vybudování nové trasy přišlo na více než 4,5 miliónu korun. Z toho jeden milión šel na trasu z krajského rozpočtu.

Cyklostezka Bečva je významnou trasou, kterou ročně využívají tisíce kolařů. Ať už po ní směřují do školy, za prací či k lékaři nebo jde o turisty, kteří přijeli za krásami regionu, jsem rád, že se díky nové stezce dostanou k svému cíli bezpečněji,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Nová cyklostezka vede z obce Skalička a napojuje se na už vybudovanou trasu v Ústí. Ta v současné době slouží nejen cyklistům, ale také jako in-line dráha.

Nová část cyklostezky odvede kolaře ze silnice II. a III. třídy. A to nejen ve Skaličce, ale také v okolních obcích - Ústí, Miloticích nad Bečvou, Hustopečích nad Bečvou a dalších,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

Rozšíření cyklostezky o další části se v těchto dnech připravuje. V Ústí se chystá lávka přes řeku Bečvu, po níž se cyklisté dostanou do obce Černotín. Odtud je plánován další úsek směrem do Hranic.

Další články