Zde může být vaše reklama.

Mobilní očkovací týmy zamíří na sever Olomouckého kraje

Mobilní očkovací týmy zamíří na sever Olomouckého kraje

foto: FNOL

10. 08. 2021 - 19:01

Moderna a Janssen. To jsou dvě očkovací látky, které budou mít už od příštího týdne na výběr obyvatelé severu Olomouckého kraje, kteří se rozhodnou využít nabídky mobilních očkovacích týmů, které se právě na severu regionu začnou pohybovat. Cílem je posílit možnost očkování proti koronaviru v méně dostupných a vyloučených lokalitách zejména v okrajových částech Olomouckého kraje.

„Výjezdy mobilních očkovacích týmů jsme plánovali od samého začátku. Chceme, aby díky nim byla vakcinace dostupná pro všechny, kteří se proti koronaviru chtějí nechat naočkovat, ale nemají z jakéhokoli důvodu šanci se dostat do vyčleněných očkovacích míst,“ uvedl hejtman Josef Suchánek.

Do konce tohoto týdne poputuje zpráva z kraje do obcí v regionu, aby se zjistilo, kde a jaký zájem je o pripadky výjezd mobilních týmů.

„Na základě informací od starostů pak budeme řešit, kdy a kam přesně mobilní týmy vyjedou,“ doplnil hejtman Josef Suchánek.

Týmy by prozatím měly být dva. Jeden z Fakultní nemocnice Olomouc, druhý pak z Jesenické polikliniky. Očkovat budou látkami Moderna a Janssen.

Další články