Zde může být vaše reklama.

Muž z Jesenicka chtěl zabít svého otce, může dostat až 18 let

Muž z Jesenicka chtěl zabít svého otce, může dostat až 18 let

foto: Pixabay

16. 04. 2021 - 06:32

Slyšel hlasy a tak zaútočil na svého otce s cílem zabít ho. To řekl dvaatřicetiletý muž z Jesenicka, když ho zadrželi policisté. Ti ho teď vyšetřují za pokus o vraždu, hrozí mu až 18 let za mřížemi.

"V pondělí 12. dubna 2021 o půl druhé v noci jsme vyjížděli k fyzické potyčce mezi otcem a synem v obci na Jesenicku. Podle dosavadního zjištění měl dvaatřicetiletý syn v dílně zaútočit na svého sedmapadesátiletého otce. Toho měl několikrát udeřit kovovým nářadím do hlavy. Otec se dal před synem na útěk, ale agresor jej dostihl a v útoku pokračoval. Napadenému muži se podařilo doběhnout až před sousední dům. Podezřelý hluk zaslechl soused, který agresora okřikl a běžel poškozenému na pomoc. Útočník mezitím v napadání přestal a utekl. Přivolaní policisté jej vzápětí vypátrali a zadrželi. Napadený muž byl se zraněním ihned převezen do nemocnice v Jeseníku. Jeseničtí kriminalisté přivolali na místo krajské kolegy, kteří si případ převzali. Následně provedli podrobné ohledání místa činu a zajištění stop," popsala napadení a následný zákrok policistů mluvčí Libor Hejtman.

Obviněný muž policistům řekl, že v hlavě slyšel hlasy, které mu řekly, aby svého otce zabil. A pokud to neudělá, sám zemře. Testy na alkohol I drogy měl negativní.

"Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal jej do vazby. Muž nebyl v minulosti trestně stíhán," doplnil Hejtman.

Pokud se vina podaří prokázat, hrozí muži deset až osmnáct let ve vězení.

 

Další články