Zde může být vaše reklama.

Na D48 u Bělotína začíná ve čtvrtek velká oprava, skončí v květnu

Na D48 u Bělotína začíná ve čtvrtek velká oprava, skončí v květnu
Dálnice D48 u Bělotína

foto: ŘSD - Olomoucký kraj

23. 03. 2021 - 09:15

Řidiči, kteří jezdí po dálnici D48 kolem Bělotína, musí v následujících měsících počítat s dopravními komplikacemi kvůli opravě vozovky. Loni na podzim se opravy dočkal pravý pás, v následujících týdnech pak přijde na řadu pás levý. Ve čtvrtek 25. 3. 2021 začne oprava vozovky mezi kilometry 0 a 3 směrem do Prahy.

 

Oprava levého pásu proběhne v několika etapách. První má být hotová během dvou dnů, do pátku 25. března dojde k odstranění svodidel. Druhá etapa by měla skončit v půlce května. Během ní bude uzavřený levý jízdní pruh mezi nultým a třetím kilometrem, průjezdná bude i nadále odbočka do Bělotína, výjezd na D1 ve směru na Ostravu bude uzavřený. Objízdná trasa povede přes Hranice.

Poslední etapa by měla být hotová do konce května, uzavřený bude levý jízdní pruh společně s nájezdem na Brno, objízdná trasa povede přes Mankovice.

Co se bude na D48 u Bělotína dělat?

"Harmonogram opravy levého pásu D48 počítá s odstraněním asfaltového krytu včetně horní podkladní vrstvy, aby mohl být následně položen nový asfalt. V rámci plánovaného programu proběhne také výměna svodidel, oprava mostního příslušenství, vybudování nového přejezdu SDP a obnova či úprava vodorovného značení," uvedl mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

Jasno už je také o ceně. Kompletní oprava dálnice D48 v obou směrem vyjde na necelých 170 milionů korun, bez DPH.

Další články