Zde může být vaše reklama.

Na Jesenicku úřadoval silný vítr

Na Jesenicku úřadoval silný vítr

foto: Policie ČR

28. 12. 2020 - 10:00

Silný vítr nedal záchranným složkám Olomouckého kraje vydechnout ani mezi svátky. Už od včerejšáího podvečera úřaduje především na Zlatohorsku, Javornicku a Jesenicku. Největší komplikace pak působí v dopravě. Policisté apelují na všechny, kdo se budou pohybovat venku, aby na sebe dávali pozor.

"Kvůli popadaným stromům a velmi nebezpečné situaci museli policisté uzavřít hned několik komunikací, úplně odříznutý tak zůstal například Rejvíz a Ondřejovice, nebo silnice z Uhelné na Nové Vilémovice. Popadané stromy doslova ochromily dopravu. Uvázly mezi mini i dva linkové autobusy a bylo zapotřebí pomoci přepravit cestující do bezpečí. Plné ruce práce tak měli nejen policisté, hasiči, strážníci, ale také silničáři. Silný poryv větru má na svědomí také dopravní nehodu, při níž se zranila spolujezdkyně osobního vozidla. K nehodě došlo krátce před 18. hodinou na silnici II/454, v úseku mezi Dolním Údolím a Zlatými Horami, kde na projíždějící Octavii spadl smrk. Zraněnou spolujezdkyni převezli kvůli nebezpečné situaci na místě k sanitnímu vozu policisté. Vítr působil škody i na budovách, odnášel plechy, způsobil škody na zaparkovaných vozech i drátech elektrického vedení. Veškeré jeho následky budeme zjišťovat a dokumentovat i během dnešního dne," prozradila mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Uzavřená je z důvodu odstraňování následků silného větru a nebezpečné situace také silnice druhé třídy číslo 454 na Jesenicku, která vede z Horního Údolé na Rejvíz. 

"Informace o dalších komplikacích přijímá naše integrované operační středisko v podstatě nepřetržitě. Aktuálně prověřujeme informaci o popadaných stromech na železniční trati v Ondřejovicích, na Javornicku poškodil spadlý strom přístřešek a poničil dva betonové sloupy elektrického vedení," doplnila Vybíhalová.

Policisté zároveň upozorňují na to, že výstraha varující před silným větrem zejména na severu Olomouckého kraje platí také dnes. Pokud se tak někdo vydá ven, měl by být opatrný, případné vycházky do přírody by pak měl odložit úplně. 

Další články