Zde může být vaše reklama.

Premiér i ministři Na konferenci pro živnostníky dorazil do Olomouce i Babiš

Na konferenci pro živnostníky dorazil do Olomouce i Babiš

foto: Olomoucký kraj

31. 10. 2019 - 09:00

Zhruba 150 podnikatelů z Olomouckého kraje projevilo v úterý zájem o setkání s premiérem Andrejem Babišem v Regionálním centru Olomouc. Setkání pořádalo vedení Olomouckého kraje. Ještě před samotným mítinkem proběhla konference místních samospráv. I této akce se premiér zúčastnil.

„Konferenci samospráv organizujeme pravidelně, setkání živnostníků s předsedou vlády proběhlo poprvé. Obě akce měly stejný cíl – předat lidem informace z první ruky, říct jim o připravovaných novinkách a vyvrátit mýty, které souvisí třeba s čerpáním dotací nebo EET,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Krajští náměstci Jan Zahradníček a Petr Vrána seznámili starosty s novinkami v dopravě, jež se chystají na příští rok nebo s připravovanými dotačními programy, které hejtmanství pro obce připravilo. Podrobnosti se dozvěděli také o státní podpoře výsadby zeleně nebo dotacích na rekonstrukci veřejného osvětlení. Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová přidala detaily k chystané novele stavebního zákona, která má podstatně zjednodušit povolování staveb.

Jednání s podnikateli se točilo hlavně kolem EET a byrokracie. Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček slíbil další elektronizaci veřejné správy, v jejímž důsledku živnostníkům ubude papírování. Premiér Andrej Babiš informoval třeba o zjednodušení daňového systému nebo výjimkách v elektronické evidenci tržeb pro drobné živnostníky.

Diskuze trvala o nějakou tu půl hodinu déle, než měla, přesto se nedostalo na všechny dotazy. „Tady máte moji vizitku. Napište mi mail a dořešíme to spolu,“ domlouval se Andrej Babiš ještě ve dveřích při odchodu ze sálu s jedním z podnikatelů.

Další články