Zde může být vaše reklama.

Na Šumpersku hořel autobus, všichni vyvázli bez zranění

Na Šumpersku hořel autobus, všichni vyvázli bez zranění

foto: HZS Olomoucký kraj

29. 08. 2021 - 18:56

U požáru autobusu, který za sebou táhl přívěs na kola, dnes dopoledne zasahovali čtyři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů poblíž Mírova na Šumpersku. Hasiči se o požáru dozvěděli krátce před jedenáctou hodinou. Naštěstí se nikdo z autobusu, kde byly kromě řidiče převážně děti, nezranil. 

"K místu ihned vyrazila jednotka profesionální stanice Zábřeh, za posílení jednotkami dobrovolných hasičů Mohelnice a Loštice. Při požáru došlo k výraznému rozšíření i do prostor pro cestující. Naštěstí se všichni včas dostali do bezpečí. Celkově v autobusu cestovalo 41 cestujících, převážně děti a řidič," prozradil několik detailů ze zásahu hasičů jejich mluvčí Zdeněk Hošák.

Z místa nehody je všechny cestující a řidiče později přepravil specální hasičský autobus z olomoucké stanice.

"I přes velmi rychlou pomoc s likvidací požáru došlo k poškození vozidla s totální škodou, kterou majitel vyčíslil v částce 150tis korun. Další škody způsobil požár na přívěsu za autobusem a převážených kolech v částce 250tis korun. Bohužel došlo ke škodám i na osobních věcech v autobusu," doplnil Hošák

Jednotky hasičů následně likvidovaly větší únik provozních kapalin. Naštěstí se během požáru nikdo nezranil.

"S největší pravděpodobností půjde o technickou závadu s následný požárem v motorové části vozidla," uzavřel informace Hošák.

Další články