Zde může být vaše reklama.

Na Uničov vlaky dlouho nepojedou, stavba rychlotrati pokračuje!

Na Uničov vlaky dlouho nepojedou, stavba rychlotrati pokračuje!
Ilustrační fotografie z trati z Olomouce směrem na sever Olomouckého kraje.

foto: Lukáš Blokša

09. 03. 2021 - 09:47

Stavba regionální rychlotrati mezi Olomoucí a Šumperkem se dnes opět rozběhla. Pro cestující v úseku Uničov - Šternberk to znamená, že se teď minimálně do podzimu vlakem neprojedou. A to až do 8. září. Práce navazují na předchozí etapu budování, která skončila loni krátce před Vánoci a po jejím konci se vrátily vlaky mezi Olomouc a Šternberk. Vlaky v opravovaném úseku zastoupí náhradní autobusová doprava.

České dráhy o průběhu výluky informovaly na svém webu v sekci mimořádných událostí.

"Po dobu výluky budou všechny vlaky ve vyloučeném úseku nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. Náhradní autobusová doprava je organizována dle výlukového jízdního řádu," píše se v informacích k výluce.

Místo vlaků budou cestující v modernizované trase jezdit náhradními autobusovými spoji.

"S ohledem na delší jízdní doby po silničních komunikacích bude náhradní autobusová doprava organizována dle výlukového jízdního řádu," uvedla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

"Vlaky Os 3634, Os 3636, Os 13732, Os 3638, Os 3640, Os 3645, Os 3647, Os 3681, Os 3683, Os 3685, Os 3687 a Sp 1438 a Sp 1439 jsou vedeny v odlišné časové poloze a pod odlišným číslem spoje proti pravidelnému jízdnímu řádu," stojí v dalších informacích k výluce.

Několikaměsíční výluka navazuje na předchozí, která skončila v prosinci loňského roku a souvisí s modernizací trati z Olomouce do Šumperka, kde má vzniknout regionální rychlotrať. Na vybraných úsecích budou vlaky moct jezdit až 160 kilometrů v hodině.

Trať mezi Olomoucí a Uničovem, která v následujících šesti měsících projde úpravou, je dlouhá 30 kilometrů. Modernizace trati, která z ní udělá rychlodráhu, zahrnuje mimo jiné elektrizaci, rekonstrukci svršku i spodku kolejí, ale také odvodnění tratě. Opravy se dočká i devět stanic a zastávek. Ty nově budou přístupné i bezbariérově.

Další články