Zde může být vaše reklama.

Nakažených v kraji je 574, drtivá většina v okrese Olomouc

Nakažených v kraji je 574, drtivá většina v okrese Olomouc

foto: Lukáš Blokša

11. 04. 2020 - 20:00

Podle dat z dnešní půl sedmé večer, které kraj zveřejnil na webu věnujícímu se nákaze koronaviru v Olomouckém kraji, stouplo číslo potvrzených nakažených už na 574 případů. Největší čísla hlásí Olomouc, kde je už přes dvě stě takových případů. Mezi další nejzasaženější oblasti patří Litovel a Uničov, města, která strávila 14 dnů v karanténě.

 

Celkem už bylo v kraji provedeno přes pět tisíc testů. 49 pacientů už se z nemoci dokázalo zotavit. Pět lidí, kteří byli nakažení koronavirem, podle údajů, které pravidelně aktualizuje Ministerstvo zdravotnictví, zemřelo.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Olomoucké laboratoře otestují průměrně 600 vzorků denně

Pokud bychom čísla potvrzených nakažených studovali po okresech, nejpostiženější je Olomouc, kde je 454 potvrzených nakažených, na druhém místě by byl okres Šumperk s šestačtyřiceti případy, až pak by se seřadily Prostějov a Přerov s 40, respektive 26. Nejlépe v tomto porovnání vypadá Jeseník, kde je 8 potvrzených případů nákazy.

Olomoucký kraj dnes hlásí 297 nakažených mužů a 277 nakažených žen.

ČTĚTE také: Hasiči doporučují nepálit klestí

Prvím potvrzeným nakaženým pacientem v celém kraji se stal 10. března Japonec, který byl hospitalizovaný v prostějovské nemocnici. Mezi nejzávažnější případy patřil nakažený lékař z urgentního příjmu olomoucké fakultní nemocnice a čtrnáctidenní úplná karanténa Litovle, Uničova, Červenky a dalších osmnácti obcí.

Další články