Zde může být vaše reklama.

Nebe nad Olomoucí zabarvila duha. Podívejte se!

Nebe nad Olomoucí zabarvila duha. Podívejte se!

foto: Lukáš Blokša a čtenáři Hanáckého Večerníku

24. 05. 2021 - 09:00

Na pár minut se krátce před včerejším sluncem nad Olomoucí i dalšími obcemi v regionu objevila duha. Na sociálních sítích se okamžitě vyrojily desítky snímků, které jí zachycovaly.

Za duhou stojí deštivé květnové počasí, které v kombinaci s tím, že během včerejšího večera krátce před svým západem vyšlo slunce, způsobilo nejen na Hané krásnou barevnou scenérii. Podle předpovědi meteorologů na příští dny není vyloučeno, že by se duha mohla opět objevit.

Jaké počasí hlásí meteorologové pro Olomoucký kraj dnes a v příštích dnech?

Během pondělí má být skoro jasno až polojasno, ráno se ojediněle objevily mlhy. Odpoledne od jihu má postupně být až zataženo a k večeru se občas objeví déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty se přes den budou pohybovat mezi 16 až 19 °C, na horách předpověď hlásí 11 až 15 °C. Slabý, během dne mírný jižní vítr bude foukat v rychlosti 3 až 7 metrů za sekundu, místy bude s nárazy až 15 metrů za sekundu.

Úterý přinese do Olomouckého kraje oblačno, přechodně až zataženo a místy také přeháňky. Večer dojde ustávání přeháněk a ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty se vyhoupnou mezi 13 až 17 °C, na horách bude 8 až 12 °C. Mírný západní až severozápadní vítr bude foukat v rychlosti 3 až 7 metrů za sekundu, večer bude slábnout.

Také ve středu bude pokračovat polojasné až oblačné počasí, ojediněle se opět objeví také přeháňky. K večeru dojde k přibývání oblačnosti a místy se musí počítat s déštěm. Nejnižší noční teploty budou mezi 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty pak vyšplhají mezi 15 až 19 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 3 až 7 m/s.

Další články