Zde může být vaše reklama.

Nechal se chytit dvakrát během dvou dnů i s metamfetaminem v krvi

Nechal se chytit dvakrát během dvou dnů i s metamfetaminem v krvi

foto: Policie ČR - Šumpersko

08. 02. 2021 - 15:00

Hned dvakrát na toho stejného řidiče narazili policisté v Rudě nad Moravou a Šumperku. Konkrétně 6. a pak i 7. února. V prvním případě začal řidič ujíždět a na parkovišti u místního hřbitova boural.

"Po střetu s Renaultem ujíždějící šofér nezastavil a pokračoval až do Hostic, kde při projíždění areálem zemědělského družstva dostal s vozem smyk a havaroval. Tam už jej policisté za použití donucovacích prostředků zajistili. O chvíli později už znali důvod jeho ujíždění. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek u něj ukázal pozitivní hodnotu na látku amfetamin/metamfetamin. Lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu se muž odmítl podrobit. Během provedené kontroly u něj policisté zajistili také sáček se sušenou rostlinnou hmotou i krystalickou látkou. Škoda, která při nehodách vznikla, přesáhla podle předběžného odhadu částku 200 tisíc korun," uvedla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

To, že ho policisté kontrolovali a chytili jednou, mu nestačili. Hned den na to, v neděli 7. února večer, na něj narazila policejní hlídka v Šumperku. Seděl za volantem jiného auta a policisté u něj opět zjistili přítomnost metamfetaminu. Řidič se tak bude zodpovídat hned z několika různých přestupků.

"Během uplynulého víkendu se však nejednalo o jediného hříšníka, který uvízl v síti policejních kontrol. Policisté odhalili dalších deset řidičů s pozitivním testem na přítomnost omamných a psychotropních látek, jeden z nich nebyl držitelem příslušného řidičského oprávnění," doplnila Vybíhalová.

Další články