Zde může být vaše reklama.

Nejzatíženější cesty v kraji? U Globusu i na Velkomoravské

Nejzatíženější cesty v kraji? U Globusu i na Velkomoravské

foto: Lukáš Blokša

26. 01. 2022 - 12:38

Ředitelství silnic a dálnic České republiky zveřejnilo výsledky týkající se pravidelného celostátního sčítání dopravy, které proběhlo po pěti letech. Ředitelství sčítání provádělo dálnice i silnice všech tříd. Z údajů týkajících se Olomouckého kraje vyplývá, že nejvíce aut projede okolím Olomouce a Prostějova, speciálně například kritizovaným kruhovým objezdem u Globusu. Výsledná čísla jsou průměrem za jeden den.

"Celkem 6 465 sčítacích úseků pokrylo celou republiku, z hlediska Olomouckého kraje můžeme sledovat několik lokálních zajímavostí. Nejvíce automobilů všech kategorií projelo přes Prostějov a Olomouc," uvedl mluvčí ŘSD v Olomouckém kraji Miroslav Mazal.

"Procesy sčítání i vyhodnocení dat jsme přizpůsobili nevyzpytatelným následkům pandemie koronaviru, proto lze relevantně konstatovat, že proti minulému monitorování provozu doprava narostla v průměru o 10 procent," dodal k výsledkům Mazal.

Co se týče konkrétních čísel, nejvíce aut projelo v kraji průměrně za den po D46, úseku mezi Prostějovem-sever a Olšany, šlo o více než čtyřicet tisíc aut. Těsně pod touto hranicí je úsek silnice I/35 na Velkomoravské, mezi ulicemi Brněnská a Schweitzerova. Třetí místo pak zaujímá silnice II/366 v Prostějově, mezi ulicemi Sladkovského a Konečná.

Další články