Zde může být vaše reklama.

Přežijeme vedra? Některá koupaliště hlásí zavřeno. Došli plavčíci

Některá koupaliště hlásí zavřeno. Došli plavčíci

26. 06. 2019 - 13:00

Především menších koupališť v kraji se letos více než v jiných letech týká problém nedostatku plavčíků. Nemohou tak mít otevřeno. Například koupaliště v Penčicích otevře až po 29. červnu, zatím se horkem zmožení plavci do vody nedostanou.

Některá, zvláště menší koupaliště, řeší podobný problém už několik let, letos ale poprvé přišel s takovou silou, že v největších vedrech musela zůstat některá koupaliště uzavřená. Problémem je obvykle nízký plat, který tato práce přináší. Nízký zájem o letní brigádu na pozici plavčíka ohrožoval některá koupaliště v kraji už loni (typicky na Jesenicku).

Jednotlivá koupaliště hledají plavčíky na léto pomocí inzerátů, například ve Velké Kraši na Jesenicku, kde byl v loňském roce problém s plavčíky výrazný, vyřešili do letoška situaci tím, že poskytli možnost udělat si kurz na plavčíka technickému personálu; koupaliště tak hlásí otevřeno.

V Penčicích na Prostějovsku letos ale nepomohlo nic a vedení koupaliště čeká na začátek prázdnin a alespoň nějaké "volné" studenty. Otevřeno by mělo být po 29. červnu.

Další články