Zde může být vaše reklama.

Nemocnice v Jeseníku příval turistů nezaznamenala

Nemocnice v Jeseníku příval turistů nezaznamenala

foto: AGEL Jeseník

20. 04. 2021 - 20:00

Dalo by se čekat, že se během prvního víkendu, kdy jsou opět otevřené hranice jednotlivých okresů a už není v platnosti nouzový stav, projeví na počtu turistů, kteří zamíří například do jesenických hor. To se ale, minimálně dle statistik jesenické nemocnice, která během turistické sezóny často řeší spoustu případů, nestalo. Turisté zatím Jeseníky nezaplavili.

„V souvislosti s ukončením nouzového stavu a možností opět cestovat bez omezení mezi okresy, jsme byli připraveni na víkendový nárůst pacientů. Tyto vlny zaznamenáváme obvykle při prodloužených víkendech nebo při nástupu vlídnějšího počasí, kdy jsou Jeseníky vyhledávány turisty z celé republiky. Uplynulý víkend však nebyl oproti předchozím nijak výjimečný,“ popsala víkendovou situaci v jesenické nemocnici členka představenstva Nemocnice AGEL Jeseník Věra Kocianová.

S poraněním, které vyžaduje následnou operaci byla k hospitalizaci přijata jedna pacientka, skialpinistka. Objevilo se také několik dalších případů, pokaždé šlo ale pouze o rutinní ambulantní ošetření.

„Také na covidovém oddělení se situace pomalu stabilizuje a oproti předchozím týdnům počet hospitalizovaných pacientů klesá,“ doplnila Věra Kocianová.

Další články