Zde může být vaše reklama.

Sebral kartony cigaret Neznámý pachatel vykradl trafiku na Uničovsku

Neznámý pachatel vykradl trafiku na Uničovsku

foto: Pixabay

17. 09. 2019 - 12:00

Z přečinu krádež je podezřelý zatím neznámý pachatel, který se v době z 15. na 16. září vloupal do prodejny se smíšeným zbožím v malé obci na Uničovsku. Z ní pak ukradl několik kartonů cigaret různých značek, několik krabic cigaretového tabáku různých značek, několik lahví alkoholu různých značek a cukrovinky. Celková škoda odcizením je odhadována na předběžně 43 300 korun, poškozením na předběžně 1 000 korun. V případě zjištění pachatele mu za uvedený přečin hrozí až dva roky za mřížemi.

Ze stejného přečinu je podezřelý také neznámý pachatel, který se někdy v rozmezí od 14. do 16. září vloupal do jedné z olomouckých prodejen s květinami. Odcizil z ní peníze z pokladny a nepohrdl ani poukazem na Wellnes. Ve stejnou dobu a na stejném místě pak neznámý pachatel odcizil z prodejny vína, nacházející se ve stejné prodejně, jako prodejna květin, rovněž peníze z pokladny a několik lahví vína. Celková škoda odcizením a poškozením je odhadována na předběžně téměř 21 000 korun.

Škodu, která je v tuto chvíli odhadována na předběžně 380 000 korun, pak způsobil neznámý pachatel, který se v neděli 15. září, v nočních hodinách, vloupal do jedné z prodejen s tabákovými výrobky na teritoriu města Olomouce. Z ní pak odcizil různé tabákové zboží za více než 250 000 korun a trezor s penězi, kde bylo i několik desítek kusů jízdenek na městskou hromadnou dopravu, několik SIM karet a CCS karta. I v tomto případě byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež, na který trestní zákoník, vzhledem k výši způsobené škody, stanoví trest odnětí svobody až na pět let.

Další články