Zde může být vaše reklama.

Řídil pod vlivem Nezvládl zatáčku pod Červenohorským sedlem

Nezvládl zatáčku pod Červenohorským sedlem

foto: pcr.cz

22. 08. 2022 - 13:57

Krátce po třetí hodině v noci na sobotu 20. srpna havaroval v serpentýnách pod Červenohorským sedlem jedenadvacetiletý řidič s osobním vozidlem Toyota RAV4. Mladý muž jel od Červenohorského sedla na Kouty nad Desnou. Nezvládl průjezd zatáčkou č. 9 a vyjel vpravo mimo silnici. Jeho vůz narazil do svodidel, od nichž se odrazil zpět na vozovku, kde zůstal stát napříč v pravém jízdním pruhu. Informovala o tom v tiskové zprávě police.

Dechovými zkouškami mu policisté postupně naměřili 1,74 a 1,82 promile. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil. Uvedl, že alkoholické nápoje popíjel v pátek večer asi do půl desáté a vypil pět dvanáctistupňových piv a šest „panáků“ slivovice. Z havárie vyvázl bez zranění. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Celková škoda byla předběžně odhadnutá na 60 tisíc korun. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Další články