Zde může být vaše reklama.

OCHUTNEJ MORAVU NA KOLE Nová cyklotrasa omámí turisty vůní a chutí tvarůžků

Nová cyklotrasa omámí turisty vůní a chutí tvarůžků

foto: ochutnejmoravunakole.cz

07. 05. 2020 - 06:03

V úterý byla otevřena nová, 91 kilometrů dlouhá cyklotrasa Ochutnej Moravu. Cyklisty omámí chutí i vůni. Cestou totiž mohou zastavit na celkem 13 zastávkách a ochutnat regionální potraviny jako jsou třeba tvarůžky nebo čokoláda.

Start i cíl je v Zábřehu na vlakovém nádraží, kde je také půjčovna kol Českých drah. Trasa je však variabilní a každý si ji může zcela přizpůsobit svým zájmům a možnostem. V terénu trasu najde podle žlutých značek s jejím názvem,“ řekla Jitka Macháčková, manažerka Mikroregionu Mohelnicko.

Na třinácti zastávkách čekájí cyklisty nejen chuťové zážitky, ale také safari s hospodářskými zvířaty, sonda do místní historie a tradic nebo nádherné výhledy do krajiny.

Soutěživého ducha mohou turisté podpořit sbíráním razítek do hrací karty. Odměnou jim bude pamětní magnetka. Mapu, herní kartu i magnetku mohou získat na každé zastávce, kde jsou na cyklisty připraveni. Trasa je také vybavena dvěma dobíjecími stanicemi pro elektrokola,“ doplnila manažerka Mikroregionu Mohelnicko Lucie Grundová.

Vybudování cyklotrasy podpořil Olomoucký kraj. „Poznat náš region ze sedla kola je skvělá příležitost pro cyklisty samotáře, rodiny s dětmi a klidně i pro seniory. A pokud se takový výlet doplní právě ochutnávkou místních produktů, je také zárukou skvělého cestovatelského zážitku,“  dodal Vladimír Lichnovský, uvolněný člen Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Všechny potřebné informace najdete na webu cyklotrasy www.ochutnejmoravunakole.cz a pokud váháte, jestli na ni vyrazit, mrkněte na upoutávkové video: .

 

 

Další články