Zde může být vaše reklama.

O dopadech ukrajinské krize jednala krajská tripartita

O dopadech ukrajinské krize jednala krajská tripartita

foto: Olkraj.cz

27. 03. 2022 - 18:00

Během roku a půl svého funkčního období se už potřetí sešli zástupci hejtmanství a krajské tripartity. Společně s představiteli zaměstnavatelů, odborů a důležitých institucí veřejné správy diskutovali ve čtvrtek 24. března o vývoji nezaměstnanosti v Olomouckém kraji nebo problematice dopravy. A to včetně investic do dopravní infrastruktury. Část jednání se odehrávala také kolem tématu aktuálních dopadů uprchlické krize.

„Jednání ukázalo výraznou shodu sociálních partnerů krajské tripartity na potřebě solidárního přístupu k řešení životní situace ukrajinských válečných uprchlíků a současně účinného mírnění dopadů zhoršující se ekonomické a sociální situace na nízko a středně příjmové občany Olomouckého kraje. Nejde jen o celostátní témata jako ceny potravin, energií a paliv, ale i dostupnost zdravotní péče ve stále více zatíženém zdravotním systému nebo veřejné dopravy na území kraje,“ uvedl Ivo Slavotínek, první náměstek hejtmana Olomouckého kraje a předseda krajské tripartity.

Na jednání byli přítomní také prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák a předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula. Zástupci odborových svazů i zaměstnavatelů předali aktuální informace z jednání Rady hospodářské a sociální dohody ČR. Na jednání tripartity zaznělo poděkování všem lidem, kteří se velmi aktivně angažují v pomoci Ukrajině a válečným uprchlíkům. Kraj v Hanáckých kasárnách zřizuje KACPU - Krajské asistenční centrum pomocí Ukrajině.

Další články