Zde může být vaše reklama.

OTEVŘENÉ HRADY Od začátku března startuje sezóna na hradě Helfštýně, otvírá i Bouzov

Od začátku března startuje sezóna na hradě Helfštýně, otvírá i Bouzov

foto: Muzeum Komenského

28. 02. 2024 - 08:35

Helfštýn - Pokud vám přes zimu chyběly návštěvy uzavřených hradů a zámků, máme pro vás dobrou zprávu – již v sobotu startuje jarní sezóna na hradě Helfštýně na Přerovsku. Jedna z nejnavštěvovanějších turistických destinací v kraji otvírá své brány každý březnový víkend a na Velikonoce přechází do plného provozu. Otevřeno bude od 9 do 16 hodin za snížené vstupné, protože správa hradu zatím nenabízí služby průvodců. Omezený provoz plánuje na březen také oblíbený hrad Bouzov.

„Otevřeno bude každý víkend od 9,00 do 16,00 hodin. Sezóna se zde naplno rozběhne již během velikonočních svátků. Za branami Helfštýna v březnu najdete především klid a příjemný prostor k relaxaci v prostředí majestátního hradního areálu. Hrad se zjara otevírá především kvůli návštěvníkům, kteří nemají v lásce davy lidí a ruch spojený se sezónními akcemi,“ vysvětlil kastelán Jan Lauro.

První březnový víkend se otevře také hrad Bouzov. Zájemcům nabízí mimořádné zimní prohlídky dvakrát denně od pondělí do neděle, rezervaci ale musí provést předem nejméně deset osob. Také na Bouzově chystají ostrý start do sezóny na velikonoční svátky. Ostatní památky v kraji zůstávají zatím zavřené. Například v zámcích Velké Losiny nebo Náměšť na Hané otvírají poslední březnový víkend.

 

Další články