Zde může být vaše reklama.

ODS rozhodla, v kraji bude jednat s Piráty se Starosty a Spojenci

ODS rozhodla, v kraji bude jednat s Piráty se Starosty a Spojenci

foto: Archiv redakce

09. 10. 2020 - 16:03

AKTUALIZOVÁNO 16:21/ Rada regionální ODS na svém dnešním jednání rozhodla o tom, že o případné koalici, která by v Olomouckém kraji vládla příští čtyři roky, bude jednat s dvěma koalicemi, které ve volbách skončily na druhém a třetím místě. Tedy Piráty se Starosty a Spojenci - Koalicí pro Olomoucký kraj. 

"Po jednání regionální rady jsme dostali mandát, abychom pokračovali v jednáních. Tentokrát už půjde o jednání mezi třemi stranami. Budeme mluvit spolu s Piráty, Starosty a Spojenci. V současné době hledáme termín, abychom se mohli sejít co nejdřív a ve třech," řekl Zácha. Důležité tak pro vznik koalice bude najít společný termín pro schůzku všech tří stran.

Termín schůzky Večerníku prozradila dvojka na kandidátce Pirátů a Starostů, Zdeňka Dvořáková Kocourková.

"Společná schůzka Piráti a Starostové + Spojenci + ODS se uskuteční v sobotu 10. 10. 2020," napsala ve zprávě Dvořáková Kocourková.

Pokud by v rámci avizovaných jednání koalice opravdu vznikla, měla by v zastupitelstvu, které má 55 členů, pohodlnou většinu 32 křesel.

Zároveň by to znamenalo, že kromě SPD, se kterou ostatní strany spolupráci odmítly, skončilo v opozici také vítězné ANO, které bude v novém zastupitelstvu mít 18 zástupců.

Další články