Zde může být vaše reklama.

Okleštěk: Kandidáti do Senátu narazili na všichni proti ANO

Okleštěk: Kandidáti do Senátu narazili na všichni proti ANO
Hejtman Okleštěk komentuje průběh počítání výsledků ve volbách do krajského zastupitelstva. 3. září 2020

foto: Lukáš Blokša

11. 10. 2020 - 15:55

Po prvním kole senátních voleb a krajských volbách o prvním říjnovém víkendu to pro hnutí ANO v Olomouckém kraji vypadalo dobře. Krajské volby vyhrálo, do druhého kola senátních voleb postoupili oba nominanti hnutí premiéra Andreje Babiše.

O týden později je nálada určitě jiná. V krajském zastupitelstvu nejspíš hnutí ANO skončí i přes vítězství v opozici, kandidáti do Senátu pak v Olomouckém kraji ve druhém kole neuspěli a do horní komory míří jejich protikandidáti.

HV: Vypadá to, že i přes vítězství vašeho hnutí skončíte v kraji v opozici. Druhý, třetí a čtvrtý na pásce se rozhodli, že budou jednat spolu. Co na to říkáte, a co v těchto dnech děláte vy, jako lídr ANO, pokoušíte se to nějak zvrátit?

To je politika, to je život. V životě i v politice musíte být vždy připraveni, že vás někdo hodí přes palubu. Neberu si to osobně. My jsme dál připraveni k jednání. Zatím ale při povolebních diskuzích nemá racionální myšlení místo. Nad vším převládá touha odstavit hnutí ANO. To je jediná motivace. To je jediný cíl. 

HV: Kromě siruace na kraji neuspěl ani jeden z vašich kandidátů do Senátu, oba jsou přitom vašimi současnými náměstky. Čím si neúspěch vysvětlujete?

Oba naši kandidáti udělali skvělý výsledek. Honza i Petr měli ve svých obvodech velmi silné protikandidáty, a přesto suverénně postoupili do druhého kola senátních voleb. Beru to jako ocenění jejich práce na hejtmanství, kde práci náměstků dělali poctivě a velmi dobře. Bohužel ve finále narazili na hradbu "všichni proti ANO". Ale třeba Petr Vrána udělal jeden z nejlepších výsledků hnutí ANO v letošních senátních volbách.
Moc za to voličům děkuji, nejen za podporu obou kandidátů do Senátu, ale i za velké množství hlasů pro naši krajskou kandidátku.

Další články