Zde může být vaše reklama.

ČD renovuje Olomoucký kraj bude mít nové repasované vlaky

Olomoucký kraj bude mít nové repasované vlaky
Ilustrační foto

foto: Radek Hořínek, olomouc.eu

11. 02. 2020 - 12:11

České dráhy nakoupily dvanáct vlaků, které po repasování nasadí v Olomouckém kraji. První dva vozy budou přepravovat cestující na trase Olomouc – Drahanovice už 17. února.

Už za pár dní budou nasazeny dva nové nízkopodlažní vlaky, které si České dráhy musely opravit vlastními silami. Cestující je budou potkávat na regionální trati z Olomouce do Drahanovic. „Další dvě soupravy repasujeme do konce pololetí a zbytek souprav už opraví externí dodavatel. Termíny ještě neznáme,“ řekl České televizi ředitel ČD pro provoz Michal Kraus.

Modernizace, na kterou je vypsané výběrové řízení, bude zahrnovat vybavení LCD monitory, instalací wi-fi připojení, elektrických zásuvek a očalounění sedaček. Do 6. února se do výběrového řízení mohli hlásit uchazeči. Teď probíhá vyhodnocení přihlášených subjektů.

Repasované soupravy budou nasazeny na tratě v Olomouckém kraji. Kromě zmíněné trasy Olomouc – Drahanovice, by měly působit také na severu kraje. Například Šumperk – Hanušovice – Jeseník nebo z Olomouce do Moravského Berouna.

Další články