Zde může být vaše reklama.

Olomoucký kraj je společensky zodpovědný

Olomoucký kraj je společensky zodpovědný

foto: Archiv HV

23. 01. 2022 - 15:00

Novým certifikátem se od letošního roku může chlubit Krajský úřad Olomouckého kraje. Ten garantuje, že je kraj společensky odpovědnou firmou. Udělení certifikátu proběhlo na základě vyhodnocení několikaměsíční práce, společenská odpovědnost úřadu se promítá do mnoha oblastí fungování. Od třídění odpadu, až po ochranu životního prostředí a různou dobrovolnickou činnost.

„Nečekali jsme na to, až nám společenskou odpovědnost přikáže zákon, ale sami jsme iniciativně podnikli kroky k tomu, abychom odpovědní byli. A to nejen k občanům, pro něž je zde kraj především, ale pro celou společnost,“ uvedl Lubomír Baláš, ředitel Krajského úřadu Olomouckého kraje.  

Práce na získání ocenění začaly už loni v březnu. Nastavoval se systém spojený s řízením managementu společenské odpovědnosti, ale také řídících a kontrolních mechanismů a zpracování odpovídající dokumentace. Krajský úřad si předem stanovil strategické cíle v oblasti týkající se společenské odpovědnosti, která bude v dalším období naplňovat a rozdělil je do čtyř základních pilířů. Ekonomického, sociálního, environmentálního a oblasti péče o zaměstnance.

„Společenská odpovědnost se promítne například do efektivnějšího fungování úřadu, povede ke zmenšení byrokracie, snížení ekologické zátěže a v jejím rámci podpoříme třeba i vzdělávání dobrovolníků napříč Olomouckým krajem,“ doplnil ředitel Baláš.

Další články