Zde může být vaše reklama.

Olomoucký kraj letos přivítal rekordní počet turistů

Olomoucký kraj letos přivítal rekordní počet turistů

foto: Olkraj.cz

17. 11. 2021 - 18:51

Rekordní turistickou sezónu má za sebou letos podle statistik Olomoucký kraj. Region podle čísel navštívilo nejvíce hostů za posledních deset let. Úspěšné byly hlavně letní prázdniny.

„Velkou zásluhu na tomto úspěchu mají bezpochyby všichni lidé, kteří v turistickém ruchu pracují. Moc jim za to děkuji. Hlavní devizou našeho regionu jsou Jeseníky a Haná, které dokážou nabídnout pestré zážitky snad pro všechny milovníky turistiky a cestování,“ uvedla pro web Olomouckého kraje Milada Sokolová, uvolněná členka zastupitelstva, stávající se o oblast cestovního ruchu a vnějších vztahů.

V hromadných ubytovacích zařízeních se během třetího čtvrtletí letošního roku ubytovalo 267 tisíc hostů, jde o zhruba osmiprocentní nárůst oproti loňskému roku. Nejnavštěvovanějším měsícem byl během letošního léta srpen.

„Ze všech ubytovaných bylo 241 tisíc hostů domácích a 26 tisíc cizinců. Všichni dohromady strávili v hromadných ubytovacích zařízeních necelých 900 tisíc nocí,“ dokreslil úspěšnou sezónu pro web kraje Radek Stojan, ředitel Centrály cestovního ruchu Olomouckého kraje.

Turismus v regionu letos kraje výrazně podpořil díky Olomouc region card. Tu zdarma dostali lidé, kteří se na Střední Moravě ubytovali nejméně na dvě noci. Karta následně návštěvníkům poskytovala možnost užít si spoustu aktivit se slevou, případně zcela zdarma.

Další články