Zde může být vaše reklama.

Olomoucký kraj na krizovém štábu řešil situaci kolem covidu

Olomoucký kraj na krizovém štábu řešil situaci kolem covidu

foto: Olkraj.cz

08. 11. 2021 - 08:05

V pátek 5. listopadu proběhlo zasedání krizového štábu Olomouckého kraje. Odborníci a zástupci kraje na svém on-line setkání řešili hlavně zhoršující se situaci kolem nákazy koronaviru v regionu. Řešily se způsoby, jak epidemickou situaci udržet pod kontrolou.

„Máme dvě priority: Dostatečnou lůžkovou kapacitu v nemocnicích. Chceme se také zaměřit na to, abychom nákazu udrželi pod kontrolou zejména na školách, odkud se může lavinovitě šířit dál. Aktuálně máme v kraji uzavřených 140 tříd – všechny z rozhodnutí ředitelů škol. Případné plošné zavírání škol není v tuto chvíli na pořadu dne a všichni se mu snažíme vyhnout,“ uvedl pro web kraje Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Jedním z dalších témat krizového štábu byl další postup v rámci očkování proti koronaviru. Olomoucký kraj má podle současných dat naočkováno něco přes 50 procent obyvatel, největší procento je mezi seniory.

Počty nakažených, kteří jsou odchycení pomocí testování, v poslední době stoupají. Podle dat ze včerejšího dopoledne bylo v kraji 8880 osob, u kterých bylo prokázáno nakažení koronavirem. Nejvíce nakažených v rámci obcí s rozšířenou působností je v Olomouci, celkem 2515 případů, následuje Prostějov s 2008. Nejlepší je naopak situace v Konici, kde je 104 potvrzených případů.

Další články