Zde může být vaše reklama.

Olomoucký kraj pošle 40 milionů do sociálních služeb

Olomoucký kraj pošle 40 milionů do sociálních služeb

foto: Archiv HV

13. 06. 2021 - 06:00

Dotační program v sociální oblasti ve výši 40 milionů korun se rozhodlo vypsat vedení Olomouckého kraje. Podle informací z kraje má jít o příspěvek na činnost organizacím, které jsou zařazené v krajské síti sociálních služeb.

„Podmínky dotačního programu splnilo 48 žadatelů, kteří na území našeho kraje zajišťují více než 150 sociálních služeb. To je úctyhodné číslo a zároveň doklad toho, že dotační program je nastaven velmi účelně,“ uvedl Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sociálních věcí.

Rozdělení dotací tak, jak poputují k jednotlivým žadatelům, už na svém posledním jednání stihli schválit radní Olomoucké kraje, kteří následně dají materiál k posouzení do krajského zastupitelstva. Každá z organizací, které se podařilo splnit podmínky dotačního programu, by měla dostat minimálně 25 tisíc korun.

„Oblast sociálních služeb je pro náš kraj naprosto klíčová. Naší snahou je, aby tyto služby pokrývaly co možná nejširší okruh potřeb, ale aby zároveň fungovaly efektivně a hospodárně,“ zdůraznil náměstek Slavotínek.

Další články