Zde může být vaše reklama.

Olomoucký kraj řešil koncepci cyklostezek

Olomoucký kraj řešil koncepci cyklostezek

foto: Olkraj.cz

06. 07. 2021 - 20:47

Novou koncepci cyklistické dopravy na konci června řešili zástupci Olomouckého kraje na svém jednání přímo v terénu. Zástupci kraje si také projeli místa, kudy v budoucnosti nové stezky pro cyklisty povedou.

„Prioritou Olomouckého kraje je propojení páteřních tras. Jen v letošním roce jsme dali na cyklodopravu zhruba pětadvacet miliónů korun,“ uvedl Jan Šafařík, náměstek hejtmana Olomouckého kraje.

O budoucnosti cyklistické dopravy jednali účastníci setkání v době od 24. do 25. června. Nad legislativními, technickými, ale i koordinačními otázkami debatovali nejprve v Šumperku, na bicyklech si pak projeli budoucí trasování klíčové Moravské cyklostezky.

„Hlavním cílem našeho setkání bylo dostat všechny partnery k jednacímu stolu a otevřít diskusi,“ zdůraznil náměstek Šafařík.

Na jednání se vyrojilo několik užitečných věcí. Vedení kraje chce klást větší důraz například na lepší koordinaci projektů třeba s Lesy ČR nebo správci vodních toků. A to i proto, že jde o subjekty, které spravují komunikace, které by cyklisté mohli využívat, aniž by bylo nutné stavět nové cyklostezky.

Další články