Zde může být vaše reklama.

Olomoucký kraj zasáhnou mrazy, bude až 16 stupňů pod nulou

Olomoucký kraj zasáhnou mrazy, bude až 16 stupňů pod nulou
Centrum Olomouce v pondělí, 8. února, ráno.

foto: Lukáš Blokša

08. 02. 2021 - 08:05

Území Olomouckého kraje zasáhnou od dnešního dne tuhé mrazy, které jen tak neodejdou. Podle předpovědí meteorologů nás čekají nejchladnější dny letošní zimy. Rtuť teploměru se bude po ránu pohybovat až u čtrnácti stupňů pod nulou. Podobný výhled počasí mají meteorologové až do konce tohoto pracovního týdne.

Během dnešního dne bude na většině Olomouckého kraje sněžit, na jihu regionu můžeme očekávat zmrzlý a mrznoucí déšť. Během dne dojde k ustávání srážek, později ubyde i oblačnost. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi -7 až -4 stupni Celsia, na horách bude o něco chladněji, -10 až - 5 stupňů. Foukat bude mírný severní až severovýchodní vítr, který večer bude slábnout.

 

Meteorologové upozorňují na to, že se může místy, kvůli mrznoucím srážkám, tvořit ledovka.

 

Úterý do střední Evropy přinese dalšá příliv studeného vzduchu od severu až severovýchodu.

Jaké bude počasí v Olomouckém kraji?

Během noci můžeme očekávat zataženo až oblačno, místy přechodně až polojasno, jen ojediněle se v kraji objeví sněhové přeháňky. Nejnižší teploty budou -7 až -10 stupňů Celsia, při zmenšené oblačnosti rtuť teploměru ukáže i -14 °C. Slabý proměnlivý vítr bude foukat rychlostí 1 až 4 metry za sekundu.

Přes den se připravte na oblačno až zataženo, zpočátku místy přechodně i polojasno.Postupně se místy objeví občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejvyšší teploty budou mezi -8 až -5 °C, na horách -9 až -5 °C.

Podobně mrazivá je také předpověď na další dny. 

Během středeční noci se můžeme dočkat teplot až u -16 stupnů Celsia, zima bude i během dne, mezi -8 až -4 stupni. Podobně na tom bude podle výhledu i čtvrtek, přes noc bude -8 až -12 stupňů, během dne pak -10 až -6 stupňů Celsia.

 

Další články