Zde může být vaše reklama.

Ujel z místa nehody Opilý řidič v Uničově naboural při parkování do jiného auta

Opilý řidič v Uničově naboural při parkování do jiného auta
Zdroj: PČR

10. 06. 2019 - 18:00

V neděli 9. června o půl osmé večer došlo v Mohelnické ulici v Uničově k dopravní nehodě. Podle toho, co zatím policisté vědí, měl osmačtyřicetiletý řidič ze zatím neznámého důvodu nezvádnout řízení. Zadní částí svého auta narazil do zaparkovaného auta.

"Když řidič zjistil, co se stalo, z místa nehody ujel. Na místo přivolaní policisté však vozidlo i jeho řidiče na základě svědectví dopadli v místě jeho trvalého bydliště v 6 kilometrů vzdálené obci. Provedenou dechovou zkouškou u muže změřili hodnoty 2,25 a 2,15 promile alkoholu v dechu. Muž se změřenými hodnotami souhlasil a požití alkoholu před jízdou přiznal. Pro své jednání je nyní podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a několika přestupků podle zákona o silničním provozu. V případě prokázání viny a odsouzení mu za uvedený přečin hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Za dopravní přestupky pak pokuta," uvedla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Naštěstí během nehody nedošlo k žádným zraněním. Předběžnou výši hmotné škody vyčíslili policisté na několik desítek tisíc korun. Nehodu i nadále prošetřují.

Další články