Zde může být vaše reklama.

Opozice navrhla odvolání starosty, a on hlasoval PRO!

Opozice navrhla odvolání starosty, a on hlasoval  PRO!

25. 04. 2019 - 12:08

Komické zastupitelstvo za sebou mají v Mohelnici. Ve středu 27. 3. 2019 se uskutečnilo páté jednání zastupitelstva města po komunálních volbách. V bodě „Informace starosty“ bylo oznámeno, že se starosta rozhodl rezignovat na (pro město zásadní) pozici v představenstvu Vodohospodářských zařízení, do které byl před měsícem za bouřlivých diskusí zastupitelstvem města navržen.

V tomtéž bodě starosta Pavel Kuba oznámil, že vybral svého nástupce, kterým měl být pro velkou část zastupitelů neznámý právník.
Jako hlavní důvod svého odstoupení uvedl starosta absolutní nepřipravenost ostatních členů představenstva (mezi nimi seděli například starosta Zábřehu John, či trojnásobný starosta Dolní Studénky Sršeň) a předkládání návrhů, jejichž schválení může mít „právní následky“; zároveň s tím ve své prezentaci zmínil podezření na několik jasně korupčních jednání. Šokovaná opozice okamžitě navrhla hlasování o odvolání starosty...

... a Kuba nepochopitelně hlasoval pro svoje vlastní odvolání!
„V reakci na toto zcela nepřiměřené jednání starosty, kdy zásadní informaci oznámí ve stylu „dyť je to jedno“, bylo navrženo jeho odvolání, které spolu se mnou podpořilo ještě dalších 7 zastupitelů,“ sdělil redakci jeden z opozičních zastupitelů. Mezi sedmi vzpurnými zastupiteli se ale ocitl i sám starosta Kuba, který vcelku nepochopitelně hlasoval pro svoje vlastní odvolání!
Návrh tak neprošel (pro schválení návrhu otřebují předkladatelé většinu z celkového počtu zastupitelů tzn. 11). Podařilo se však zcela mimoděk zabránit urychlené volbě zástupce města v představenstvu VHZ, která tak bude moct proběhnout řádně na příštím jednání zastupitelstva.

Další články