Zde může být vaše reklama.

Osm řidičáků zadrželi o víkendu policisté

Osm řidičáků zadrželi o víkendu policisté

foto: Policie ČR

15. 06. 2021 - 15:00

Během uplynulého víkendu měli policisté na Šumpersku plné ruce práce. Osm řidičských průkazů sebrali, zastavili hned čtyři řidiče pod vlivem alkoholu, pět jich pak mělo pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek. A jedna z kontrolovaných řidiček vůbec neměla řidičák.

A pod vlivem alkoholu se i bouralo.

"Lehce přes jedno promile alkoholu v dechu nadýchal v pátek 11. června po desáté hodině v noci osmapadesátiletý cyklista, který havaroval na cyklostezce mezi Rapotínem a Šumperkem. V neosvětleném místě najel s neosvětleným kolem na betonový obrubník a nechráněn cyklistickou přilbou upadl. Způsobil si zranění, se kterým byl přepraven k ošetření do nemocnice," uvedla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

V sobotu po osmé hodině ráno vyjeli policisté společně se záchranáři do Oskavy na pomoc devětapadesátiletému cyklistovi, který nezvládl jízdu na svém kole a upadl na silnici. Při havárii se zranil a musel být přepraven k dalšímu ošetření do nemocnice. Ještě před tím se podrobil dechové zkoušce, při které nadýchal přes dvě promile alkoholu v dechu.

Nehoda u Postřelmova

V sobotu 12. června 2021 před devátou hodinou večer havaroval na výjezdu z obchvatu Postřelmova ve směru na Zábřeh podnapilý cizinec. Podle prvotního šetření v levotočivé zatáčce při výjezdu z obchvatu Postřelmova nepřizpůsobil s Focusem na mokré silnici rychlost jízdy, sjel ze silnice, narazil do směrového sloupku a číselného označení kanalizačního propustku. Jízdu zakončil v travnatém břehu ve směru jízdy na Postřelmov.

"Havárie se naštěstí obešla bez zranění. Jedenačtyřicetiletému řidiči však policisté opakovaně naměřili hodnotu 1,24 promile alkoholu v dechu. Vedle přestupku na úseku bezpečnosti silničního provozu je muž důvodně podezřelý také z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v souvislosti s havárií hrozí v krajním případě mimo jiné až tříletý trest odnětí svobody," doplnila Vybíhalová.

Další články