Zde může být vaše reklama.

Peníze z krajského rozpočtu pomohou obnově dopravních hřišť

Peníze z krajského rozpočtu pomohou obnově dopravních hřišť

foto: Kraj

06. 05. 2020 - 06:00

Modernizace dětských dopravních hřišť za peníze z krajského rozpočtu. To čeká hřiště v Mohelnici, Lipníku nad Bečvou a Zábřehu. Z peněz kraje se budou financovat také areály v Hranicích, Litovli a Olomouci. Celková částka, která půjde z krajského rozpočtu na tyto investice, činí tři miliony a šest set tisíc korun.

Děti získají moderní zázemí pro tréninkové jízdy na kole. Malí cyklisté si na hřištích osvojí základní pravidla chování na silnicích, naučí se bezpečně projet křižovatkou i mnoho dalších užitečných věcí,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

Například rekonstrukce dopravního hřiště v Hranicích zahrnuje úpravu stávající komunikace a přístřešku na skladování kol nebo osazení nových dopravních značek. V Litovli přibude vybavení v podobě jízdních kol a koloběžek. Olomoucký Semafor pak čeká třeba celková renovace vodorovného dopravního značení, včetně čištění povrchu vozovky.

Žádosti měst a obcí o poskytnutí dotace z krajského rozpočtu byly většinou zaměřeny jak na rekonstrukci dopravních hřišť, tak na pořízení nového vybavení. V jednom případě potřeboval žadatel finanční podporu na dokončení výstavby nového hřiště,“ doplnil Zahradníček.

Další články