Zde může být vaše reklama.

Pět lékáren v kraji bude otevřených i během pátečního svátku

Pět lékáren v kraji bude otevřených i během pátečního svátku

foto: FNOL

04. 05. 2020 - 12:00

Svátek 8. května, který v letošním roce připadá na pátek, patří mezi ty vybrané svátky, běhgem kterých bývají zavřené obchody nad 200 metrů čtverečních plochy. V době koronakrize tato pravidla neplatí, přesto například na Velikonoční pondělí, které mezi tyto svátky také patří, to tak bylo. Uzavření provozoven se týká také lékáren, ovšem ne všech.

Během nadcházejícího svátku v pátek 8. května zajistí Olomoucký kraj provoz lékáren v regionu. Podobně jako například o Vánocích bude v každém okrese otevřena jedna prodejna léků.

Celkem pět lékáren na území Olomouckého kraje tak bude v pátek 8. května fungovat. Mimo jiné také díky penězům z krajského rozpočtu, které jsou v něm určené na podporu lékáren.

Pro hejtmanství je zajištění dostupného zdravotnictví prioritou. Proto také přispíváme na provoz lékáren o svátcích, aby si lidé mohli léky opatřit i v době, kdy je většina ostatních prodejen zavřená,“ vysvětlil náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

V Olomouci bude po dobu pracovního volna v provozu lékárna ve fakultní nemocnici, která má otevřeno nonstop. Ostatní výdejny léků budou fungovat od deváté do třinácté hodiny.

Kraj na sváteční provoz lékáren přispívá ze svého rozpočtu. Ročně takto vydá statisíce korun.

Přehled lékáren, které budou mít během svátku otevřeno, najdete ve fotogalerii.

Další články