Zde může být vaše reklama.

Piráti a Starostové hledají své nominanty do představenstva Nemocnice Olomouckého kraje, a.s.

Piráti a Starostové hledají své nominanty do představenstva Nemocnice Olomouckého kraje, a.s.

foto: Archiv HV

03. 03. 2021 - 16:00

Zastupitelský klub Pirátů a Starostů vyhlásil výběrové řízení na dvě důležité pozice v rámci společnosti Nemocnice Olomouckého kraje. A zřizovatelem je právě kraj. Hledají se předseda a člen představenstva.

„Pokud máte odbornost z oblasti zdravotnictví, případně zkušenost z managementu ve zdravotnictví, tak je pro vás tato nabídka jako dělaná,“ píše se v nabídce práce.

Výběrové řízení pro Večerník okomentovala radní za Piráty a Starosty Zdeňka Dvořáková Kocourková.

„Takové posty by se měly obsazovat přes výběrové řízení, které vyhraje ten s nejvyšší kvalifikací a největší kompetencí na danou pozici,“ uvedla Dvořáková Kocourková. Zároveň prozradila, že chtěla nová krajská koalice vypsat soutěž na obě pozice hned po volbách, ale například i z časových důvodů k tomu došlo až nyní. Od voleb doteď tak pozice obsadili přímo dosazení lidé.

„Ideálně jsme ho měli vypsat hned po volbách, ale nebyl dostatečný prostor. Proto jsme na posty dočasně nominovali osoby bez výběrového řízení s tím, že obsazení pozic bude brzy přesoutěženo. Řešili jsme škrty v rozpočtu, covid a další věci. Proto jsme na oba posty dočasně nominovali osoby bez výběrového řízení,“ uvedla radní. Také řekla, že je možné, že aby uspěli dočasně dosazení kandidáti.

„Věřím, že své posty mají šanci obhájit, protože jsme i tak vybírali skutečné odborníky na slovo vzaté,“ prozradila Dvořáková Kocourková. Na pozicích momentálně působí Ivo Vlach a Michal Petr.

Další články