Zde může být vaše reklama.

Piráti hlasovali proti Piráti a Starostové nepůjdou do krajských voleb v koalici

Piráti a Starostové nepůjdou do krajských voleb v koalici
Spolupráci Pirátů a Starostů přímo v krajské metropoli v Olomouci (na fotce) by rozhodnutí nekandidovat v kraji společně nemělo ohrozit.

foto: Facebook Piráti a Starostové Olomouc

20. 09. 2019 - 13:30

Předvolební koalice Starostů a Pirátů se příští rok v krajských volbách na Olomoucku nakonec nepředstaví. Projekt odmítli Piráti, jejich hlasování o koalici dopadlo zamítnutím. Starostové tak zvažují, zda hledat jiné koaliční partnery, nebo jít do voleb sami.

„Hlasování bylo velmi těsné, nicméně jeho výsledek je tento. Do koalice se Starosty v krajských volbách nepůjdeme,“ sdělil redakci Martin Šmída, člen krajského sdružení Pirátů v kraji. Výsledek hlasování nepotěšil Starosty.

„Musíme respektovat rozhodnutí Pirátů, bude o tom jednat náš krajský výbor. Existuje pro nás více variant koaliční spolupráce, počínaje širší koalicí a konče tím, že bychom šli do voleb sami za sebe,“ řekl za Starosty jejich krajský předseda Radek Brázda. Vyloučil přitom, že by rozhodnutí Pirátů, které se týká krajských voleb, mělo mít jakýkoli vliv na spolupráci v olomouckém Zastupitelstvu. „V Olomouci spolupracujeme na výborné úrovni, určitě to mít vliv nebude,“ dodal Brázda.

Krajské volby proběhnou na podzim příštího roku, pravděpodobně v říjnu. Ve volbách v roce 2016 dostala koalice Starostové ProOlomoucký kraj celkem 10,91 procenta hlasů.

Další články